ΜΟΥΣΙΚΗ, ΤΕΧΝΕΣ, ΛΟΓΟΣ
Η ΜΟΥΣΙΚΗ, ΟΙ ΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΕΞΥΨΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ.
16 Ιανουαρίου 2016, 10:50
ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ!!!


 

Φίλες, φίλοι,

το ξέρω πως κάποιοι θα με πάνε στο "απόσπασμα" για ότι θα γράψω, όμως τα χιλιάδες μέλη του site, αλλά και οι αναγνώστες μου, που δεν συμμετέχουν σε ομάδες και κλειστά κλαμπς, που λιβανίζονται μεταξύ τους και νομίζουν πως κρατούν τα "σκήπτρα" της αυτοπροβολής και καμαρώνουν που οι δημοσιεύσεις τους φιγουράρουν στις καλύτερες του site, σιωπηρά θα συμφωνήσουν εν πολλοίς με τα γραφόμενά μου.

Η ματαιότητα στο θέμα της προβολής, στο μεγαλείο της.

Αλήθεια πως γίνεται να μπει ένα post στα πρώτα;

αρκεί οι φίλοι μας ή και κάποιοι που πραγματικά τους αρέσει, να βάλουν 1, 2, 3, 4, το πολύ 5 χεράκια, και δεν είναι καθόλου βέβαιο πως έχουν διαβαστεί πολύ αυτά που γράφουμε.

 Μα θα μου πείτε,  adreo μήπως ζηλεύεις την "δόξα" των πρώτων;

Αστειεύεστε ; θα τους πω. Η δόξα αν δεν βασίζεται σε πραγματικά και σπουδαία πράγματα, δεν είναι δόξα. Είναι ματαιοδοξία.

Και που δεν είναι οι δικές μου δημοσιεύσεις στις πρώτες, τι με απασχολεί;

Μα γιατί γράφεις τότε αυτό το άρθρο;

Απλά δεν θέλω να φαντάζομαι κάποιοι, κάποιες εδώ μέσα, να κορδώνονται και να πιστεύουν ότι είναι και σπουδαίοι ή σπουδαίες, την στιγμή που δεν είναι. Μερικές φορές διαβάζοντας κάποια «πρώτα», γελάω, προβληματίζομαι ή και εκπλήσσομαι.

Πλην βέβαια κάποιων σπανίων περιπτώσεων. Δηλαδή είναι κάποιοι που γράφουν καλά και ίσως τους αξίζει μια θέση στα δημοφιλή, αν και έχω την πεποίθηση πως ανήκουν στις "ομάδες", αλλά δεν μπορώ να μην πω την αλήθεια, ότι πράγματι  ξέρουν να γράφουν, αν και πολλές φορές τα θέματά τους δεν τα θεωρώ και σπουδαία. Αλλά όμως γράφουν καλά.

Και τι πρέπει να γίνει βρε adreo για να μην μονοπωλούν τα δημοφιλή οι ίδιοι και οι ίδιοι; ανάμεσά τους και άσχετοι, αφελείς και πολλά άλλα;

Έχεις την λύση;

Η πιο δίκαια λύση κατά την άποψή μου, είναι να βασίζεται η θέση του post στα δημοφιλή, στην επισκεψιμότητα. Με ασφαλή κριτήρια βέβαια. Τότε θα δούμε πολλοί, πολλές, τι πολλοί, πολλές... αφού οι ίδιοι, οι ίδιες είναι, τότε θα δούμε πόσα απίδια θα πιάσει ο σάκος τους. Η  πρόταση είναι μια πρόκληση, προς όλους όσους έχουν λόγο στην λειτουργεία  του site και θα δώσει ακόμα μεγαλύτερη εγκυρότητα σε αυτό.

Αυτά φίλοι μου, φίλες μου , που θα θέλατε και εσείς  να γράψετε, αλλά δεν σας αρέσει να μπλέκετε  σε δύσκολες κριτικές και αψιμαχίες, αλλά εγώ τα γράφω γιατί μου αρέσει να λέω αλήθειες που συνήθως κάποιους τσούζουν, και βέβαια γιατί η ελευθερία του λόγου είναι σημαντικό πράγμα για όλους μας.

Ξέρω ότι μπορεί να αρχίσει πάλι η ταλαιπωρία μου από κάποιους που τους αρέσει να μου μπαίνουν, αλλά τι να κάνουμε; εγώ ακολουθώ την ρήση του Βολταίρου που μου αρέσει πολύ και που λέει:  «Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμα σου να το λες».  Σπουδαία ρήση, που πρέπει όλους να μας εκφράζει.

 

 

8 σχόλια - Στείλε Σχόλιο

stoxastis-vaggeliscom (17.01.2016)
Φίλε adreo σε χαιρετώ.
Τις "αυτοερωτωαπαντήσεις", ως μεθοδολογία του γραπτού λόγου, τις χειρίστηκες κατά άψογο τρόπο... Συγχρόνως δε, αφήνεις να νοηθεί, ότι αντιλαμβάνεσαι πλήρως τα ...γενόμενα..., που στοιχειοθετούν προκαθορισμένες... θέσεις.
Η ρήση του μεγάλου διανοητή Βολταίρου, που ανέφερες, σκεπάζει άπλετα κάθε έωλη προσπάθεια, δίνοντας ταυτόχρονα την δυνατότητα να (ακουστεί-γραφτεί) και η άλλη... θέση, έστω και εάν αυτή έχει ηθελημένη αποδοχή εκτροπής από την πραγματικότητα.
STEFANOS604 (17.01.2016)
Θα συμφωνήσω στο εξής σ’ αυτά που λες με ένα παράδειγμα:

Έχω αναρτήσει, εδώ και 1 χρόνο ,στο Youtube ένα video ''εκμάθηση φλογέρας'' . Οι παίχτες φλογέρας είναι σίγουρα λίγοι, η επισκεψιμότητα (17.000) όμως πολύ μεγάλη (Μακάρι να αγαπούσε τη Δημοτική μας Μουσική ένας τέτοιος αριθμός επισκεπτών!) για ένα όργανο ντεμοντέ, αλλά όμως καμιά αναλογία με ‘χεράκια πάνω’ που σημαίνει ότι το επισκέπτονται οι ίδιοι και οι ίδιοι πολλάκις για τις ασκήσεις.
Τώρα τα Hand ups τα καταλαβαίνω , τα hands down ΧΩΡΙΣ σχολιασμό όχι.
Τουλάχιστον, πρέπει να παραδεχτείς ότι αυτή η αξιολόγηση στο Musicheaven έχει την καθαρότητα ότι δείχνει ποιος έβαλε up/down (αν είναι περαστικός ή μόνιμο ενεργό μέλος !).
Εξ’ άλλου το Youtube αξιολογεί με την επισκεψιμότητα με ασφαλή κριτήρια (αφού όσες φορές και να κάνεις hits όταν οι επισκέψεις περάσουν τον αριθμό, αν θυμάμαι καλά τα 200, σου αφαιρούνται όσα επιπλέον έκανες εσύ). Εξ’ άλλου εκεί στηρίζονται και οι διαφημίσεις του.
adreo (18.01.2016)
stoxastis, αγαπητέ Βαγγέλη, πράγματικός στοχαστής είσαι με τα γραφόμενά σου. Έχεις κάθε φορά τον τρόπο να μπαίνεις στην ουσία των πραγμάτων.
Ισως κάποιοι να μην καταλαβαίνουν πως ο adreo γράφει για να διορθώνονται κάποια προβλήματα και στην προκειμένη περίπτωση, να μην λέγονται δημοφιλή απλοϊκά πράγματα.
Ί
adreo (18.01.2016)
Stefanow604, ναι θα ήταν καθαρότητα, αν το θέμα που παίρνει τα χεράκια, έχει την εκτίμηση των αναγνωστών.Που να βγαίνει(η εκτίμηση και ο θαυμασμός) για κάτι καλό που γράφει ο λαμβάνων τα χεράκια.
Παράδειγμα: Δεν έχω τίποτα με την κυρία που μονοπωλεί την πρώτη θέση δημοφιλίας επί μήνες τώρα _της λέω δε επ' ευκαιρία να το σταματήσει αυτό το παραμύθι, γιατί δεν βοηθά την προοπτική της ανόδου στα καλλιτεχνικά της όνειρα, αφού ευρίσκεται εκεί με μερικά χεράκια, που μπαίνουν γιατί; επειδή δίνει τις ευχές της, που είναι βέβαια καλό να δίνονται και δεκτές από όλους μας είναι, αλλά δεν δικαιολογούν και ... χεράκια. Δικαίωμά τους είναι οι φίλοι της να βάζουν χεράκια.... αλλά δεν μπορώ να μην πω την φράση "ματαιότης ματαιοτήτων κ.λ.π.". Έτσι τουλάχιστον το βλέπω εγώ. Να γράψει ένα ωραίο στίχο, να κάνει ένα ωραίο τραγούδι, να γράψει ένα ωραίο θέμα, να ζωγραφίσει έναν πίνακα ή ότι άλλο καλό.... να πω και εγώ και ο καθένας έναν καλό λόγο, ένα μπράβο. Και τότε να μονοπωλεί την πρώτη θέση. Γιατί εγώ έμαθα να λέω μπράβο, σε όποιον, όποια κάνει κάτι σπουδαίο. Αυτά , μακρυγόρησα λιγάκι, αλλά έπρεπε να εξηγήσω το γιατί έγραψα αυτό το θέμα. Ελπίζω να μην σας περάσει από το μυαλό πως ζηλεύω την δόξα των δημοφιλών. Απλά λέω την γνώμη μου.
Orfeus (18.01.2016)
Σωστά ελπίζετε ότι δεν θα μας περάσει από το μυαλό πως ζηλεύετε την δόξα των δημοφιλών και ότι απλά λέτε την γνώμη σας κ. Γιάννη μου, αλλά δεν έχει πολλά χεράκια το post της κυρίας που "μονοπωλεί την πρώτη θέση δημοφιλίας επί μήνες τώρα". Απλά, σκέφτομαι ότι εξακολουθεί να παραμένει εκεί, για να μην ξαναγράφει, επειδή πλησιάζει το ...Πάσχα. Consider that...
adreo (18.01.2016)
Για φαντάσου κ. Γιώργη μου να ήμασταν συνεταιράκια, παλιά εννοώ, τώρα άστα να πάνε... θα ήμασταν ένα ωραίο ντουέτο, πως ήταν ο χονδρός και ο Λιγνός, εμείς θα ήμασταν ο Ψηλός και ο κοντός- γιατί μου φαίνεται πως είσαι ψηλούτσικος- και θα τρωγόμασταν όλη μέρα.
Για φαντάσου εσύ τόσο προχωρημένος άνθρωπος- εγώ σου βγάζω το καπέλο γι΄ αυτό, και να κάθεσαι να ασχολείσαι για τις αλήθειες του adreo που τσούζουν.
Τι να κάνουμε βρε Γιώργη; κακό πράγμα να είσαι συνταξιούχος. Ειλικρινά τρώγεσαι με τα ρούχα σου.
Και μια παράκληση βρε Γιώργη, πες στην κομπανία σου να βάζουν κανένα χεράκι γιατί θα σκάσω που είμαι έσχατος. Καλό υπόλοιπο μήνα Γιώργη. Δεν πιστεύω να μετράς τις μέρες πότε θα έρθει η επόμενη σύνταξη, γιατί φοβάμαι μη και ο φίλος σου ο Αλέξης μας την κάνει ξαφνικά και απότομα και μείνουμε χωρίς γιαουρτάκι.
Είδες Γιώργη μου, άμα πειράζεις τον Ιωάννη; αυτός δεν σταματά να σου γράφει όλα αυτά που σου αρέσουν;

Orfeus (18.01.2016)
Γιαννάκη όταν θα βγω στη σύνταξη, θα σε πάω βόλτα!
adreo (19.01.2016)
Για να με λες Γιαννάκη, μάλλον πιστεύεις πως είμαι μικρός ακόμα για σύνταξη.
Να είσαι καλά. Η πρώτη φορά που δεν με "βομβάρδησες".
Πότε να περιμένω "αυτά τα ωραία" που μου γράφεις; Μάλλον σκέπτεσαι να σωπάσεις Γιώργη.
Σε κούρασα και στην ηλικία που είσαι.. χα, χα, χα, δεν αντέχεις και πολλά!
Έλα βρε, εσύ μπροστά σε μένα είσαι πιτσιρίκος.

Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να έχετε συνδεθεί ως μέλος. Πατήστε εδώ για να συνδεθείτε ή εδώ για να εγγραφείτε.

Επιστροφή στο blog
Συγγραφέας
adreo
ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ
Μουσικοσυνθέτης
από ΝΕΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΠερί Blog
blogs.musicheaven.gr/adreo

Σκοπός του BLOG μου είναι η προώθηση και προαγωγή της ΜΟΥΣΙΚΗΣ, οποιασδήποτε μορφής τέχνης (των λεγόμενων ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ) και του λόγου, (ΠΟΙΗΣΗ, ΣΤΙΧΟΣ, ΔΙΗΓΗΜΑ, ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ), σχετική αρθρογραφία και προσωπικές απόψεις, κρίσεις και εκτιμήσεις.
Tags

Γάτες να αφυπνιστούμε ολοι ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ www.musicheaven.gr/html/story.php?id=1523 ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΔΙΗΓΗΜΑ Η ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΗ
Επίσημοι αναγνώστες (7)
Τα παρακάτω μέλη ενημερώνονται κάθε φορά που ανανεώνεται το blogΓίνε επίσημος αναγνώστης!


Πρόσφατα...


Δημοφιλέστερα...
Αρχείο...


Φιλικά Blogs


    Links