ΜΟΥΣΙΚΗ, ΤΕΧΝΕΣ, ΛΟΓΟΣ
Η ΜΟΥΣΙΚΗ, ΟΙ ΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΕΞΥΨΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ.
12 Αυγούστου 2021, 11:46
ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ;


Όταν  ανάψει και εξελιχθεί μια φωτιά, και οι καιρικές συνθήκες  υποβοηθούν αυτή να γίνει λαίλαπα, νομίζω πως οι άνθρωποι ελάχιστα μπορούν να κάνουν για να την σβήσουν. ΑΡΑ ΤΙ ΑΠΟΜΕΝΕΙ;  Να μην συμβεί να υπάρξει φωτιά. Και πιστεύω πως προς αυτόν τον τομέα πρέπει να στραφεί η φροντίδα κάθε κράτους, αν θέλει να μην έχει τέτοιες καταστροφές. ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ που έχουν πολλές παραμέτρους, για το περιβάλλον, την οικονομία, τούς ανθρώπους, το ζωικό βασίλειο, τα δάση, τις περιουσίες των ανθρώπων, που χάνουν τα πάντα και χίλια άλλα. 

Δεν είμαι επιστήμονας, αλλά οι επιστήμονες, πρέπει να κάνουν κάτι , όταν πρόκειται  να σβήσουν την φωτιά αυτοί που εμπλέκονται σε αυτό,  να εργασθούν, να εφεύρουν μέσα ταχείας κατασβέσεως της φωτιάς. ΣΚΕΦΤΗΚΑ λοιπόν και παραδίδω την ιδέα σε οποιονδήποτε μπορεί να εργαστεί γι’ αυτήν, ΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑ βομβαρδισμού της φωτιάς, με κάποιο αέριο παράδειγμα, εγώ δεν ξέρω από αυτά, ΠΟΥ ΝΑ ΤΗΝ ΠΝΙΓΕΙ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ και έτσι με κάποιες τέτοιες ΒΟΜΒΕΣ, να τελειώνει γρήγορα η καταστροφική μανία της φωτιάς. ΞΕΡΩ ΠΟΛΛΟΙ, ΠΟΛΛΕΣ, μπορεί και να γελάσουν, όμως τους απαντώ πάρα πολλές εφευρέσεις, ιδέες, βγήκαν από πολλοί άσχετους προς  αυτές ανθρώπους και σήμερα μας εξυπηρετούν, και έγιναν εφαλτήριο εξελίξεως της ανθρωπότητας. Αυτά χωρίς ίχνος μαγκιάς. ΜΙΑ ΒΟΜΒΑ, ειδική , ακίνδυνη, θα μας σώσει και προς τα εκεί πρέπει να στραφούν οι ειδικοί. 

ΤΗΝ ΙΔΕΑ ΤΗΝ ΠΗΡΑ Από την περίπτωση που πολλές φορές οι άνθρωποι σβήνουν κάτι που καίγεται, ΡΙΧΝΟΝΤΑΣ ΕΠΑΩ ΜΙΑ ΚΟΥΒΕΡΤΑ!

3 σχόλια - Στείλε Σχόλιο

Orfeus (12.08.2021)
Όταν οι φωτιές είναι προορισμένες ΝΑ ΜΗ ΣΒΗΣΟΥΝ τι να κάνουν οι εοπιστήμονες;

Αλλά και τι να κάνουν οι επιστήμονες όταν το άτομο (ο Κούλης δηλαδή) δεν έχει τσίπα;

Διότι:
Να μην έχεις τσίπα σημαίνει να “κλαις” και να “οδύρεσαι” όταν καίγεται κανένας σκουπιτοτενεκές σε καμιά διαδήλωση, αλλά όταν καίγεται η Ελλάδα απ’ άκρη σ’ άκρη να αλληλοσυγχαίρει η “επιτελικότητα” την “αριστεία” σου – και τις δυο μαζί η μιντιακή αλητεία.

Να μην έχεις τσίπα σημαίνει να ξεκινάει η αντιπυρική περίοδος με 4.000 κενά πυροσβεστών, αλλά εσύ να προσλαμβάνεις… αστυφύλακες για τα Πανεπιστήμια.

Να μην έχεις τσίπα σημαίνει από τα συνολικά 17,7 εκατομμύρια ευρώ που ζητούσαν τα Δασαρχεία όλης της χώρας για έργα αντιπυρικής θωράκισης, εσύ να διαθέτεις μόλις 1,7 εκατ. ευρώ για όλη την Ελλάδα, την ώρα που σε ένα βράδυ μπούκωσες την Fraport και την εταιρεία διαχείρισης του Ελ.Βενιζέλος με 308 εκ. ευρώ!

Να μην έχεις τσίπα σημαίνει κι αυτά τα 1,7 εκ. ευρώ να είναι περικομμένα κατά 62% (!) αφού πέρυσι το αντίστοιχο ποσό ήταν σχεδόν 4,5 εκατομμύρια, και την ίδια ώρα να μπουκώνεις με δεκάδες εκατομμύρια τους εργολάβους, την Aegean και τα “πετσωμένα” ΜΜΕ για να σου κάνουν ρεκλάμες.

Να μην έχεις τσίπα σημαίνει να παίρνεις την πρώτη θέση (την 1η!) στο ΝΑΤΟ σε στρατιωτικούς εξοπλισμούς, να έχεις πενταπλασιάσει (!) σ’ ένα χρόνο τις σχετικές δαπάνες, να κάνεις συμφωνίες μαμούθ για Ραφαλ ένεκα των Τούρκων (με τους οποίους, όμως, είσαι σύμμαχος στο ΝΑΤΟ), να αγοράζεις χιλιάδες περιπολικά, να αγοράζεις Αίαντα για να ρίχνεις νερό στους… διαδηλωτές, αλλά από τα οχήματα που διαθέτει η Πυροσβεστική (αυτά που επίσης ρίχνουν νερό, αλλά για να σβήνουν φωτιές) μόλις το 10%-15% να είναι καινούργιο και μέχρι 10 έτη.

Να μην έχεις τσίπα σημαίνει να κάνεις με τους πυροσβέστες ό,τι και με τους γιατρούς και τους νοσηλευτές, ή ό,τι κάνεις με τους αθλητές που τους θυμήθηκες τώρα στην Ολυμπιάδα, να λες «ήρωες» τους ανθρώπους – αυτούς που έχεις χρόνια και χρόνια αδιόριστους συμβασιούχους – όταν πέφτουν στις φλόγες, μπας και κερδίσεις κάτι από την λάμψη τους, αλλά να βάζεις τα τσιράκια σου στα μιντιακά σου καταγώγια να τους αποκαλούν «τεμπελχανάδες» τους υπόλοιπους 11 μήνες το χρόνο.

Να μην έχεις τσίπα σημαίνει να μην σε ενοχλεί η βρωμιά που αναδύουν τα twitterοειδή και τα facebookοειδή που βρήκαν “ευκαιρία” να κρυφτούν πίσω από το Μάτι για να “σβήσουν” την Βαρυμπόμπη, ή βρήκαν “ευκαιρία” να κρυφτούν πίσω από την Βαρυμπόμπη για να “σβήσουν” το Μάτι, και να ενθαρρύνεις την υπαγωγή της κομματικής «αντιπαράθεσης» σε επίπεδο ανθρωπιδίων.

Να μην έχεις τσίπα σημαίνει να φταίνε τα πάντα, από τα ακραία καιρικά φαινόμενα και τον μεγάλο όγκο καύσιμης ύλης, από την βλάστηση που ευνοεί την ταχύτητα εξάπλωσης της φωτιάς και τον «στρατηγό άνεμο» μέχρι την κλιματική αλλαγή και την τρύπα του όζοντος, αλλά ποτέ εσύ.

Να μην έχεις τσίπα σημαίνει να σιγοντάρεις τα γελοία τυπάκια, αυτά που πάνω στα αποκαίδια, για να βγάλουν “λάδι” την κρατική ανυπαρξία, κατσαδιάζουν κιόλας τους καμένους επειδή – όπως λένε – «τα περιμένουν όλα από το κράτος» και δεν είχαν την προνοητικότητα να έχουν «ασφαλίσει» το σπίτι τους, κατά την προνοητικότητα που προφανώς έχουν όσοι διαθέτουν το πορτοφόλι τέτοιων χατζατζάρηδων που πληρώνονται παντεσπανάτα για λένε στους υπόλοιπους να «ζούνε» με 500 ευρώ.

Να μην έχεις τσίπα σημαίνει να βρέχει κι ο κόσμος να πνίγεται, να πέφτει χιόνι και η Αττική (η Αττική!) να μένει 4 μέρες χωρίς ρεύμα, να κάνει ζέστη κι η χώρα να φλέγεται, να κάνει σεισμό στην χώρα που εκλύει το 50% της σεισμικής ενέργειας στην Ευρώπη και λόγω ανύπαρκτης αντισεισμικής θωράκισης να θρηνούμε θύματα, αλλά να παραμένουν όλες οι ελλείψεις σε μέσα, προσωπικό, υποδομές με το αιτιολογικό «δεν υπάρχουν λεφτά» από εκείνους που…φορολογούν τους εφοπλιστές «οικειοθελώς»!

Να μην έχεις τσίπα σημαίνει να συντελείται μπροστά στα μάτια όλης της κοινωνίας το έγκλημα της εμπορευματοποίησης της δασικής γης, να είσαι ο υπηρέτης και ταυτόχρονα ο διαιτητής των σφοδρών αντιθέσεων μεταξύ μεγάλων συμφερόντων και ιδιωτών που «επενδύουν» με βάση το χάρισμα δασικών εκτάσεων και δημόσιας γης και ταυτόχρονα να πουλάς στο πόπολο φύκια και κορδέλες για «πράσινη ανάπτυξη».

Να μην έχεις τσίπα σημαίνει να έχουν κατακαεί δεκάδες χιλιάδες στρέμματα, να έχουν γίνει στάχτη σπίτια, μαγαζιά, κόποι μιας ζωής και εσύ να προπαγανδίζεις – σε μια άθλια σύγκριση με τους άλλους που επίσης τα έκαναν «όλα καλά» – ότι δεν χάθηκαν ζωές, λες και η ζωή όσων έγινε στάχτη το βιός τους δεν έχει «μαυρίσει» ή λες και πρέπει να σε ευγνωμονούν κιόλας που – αυτή τη φορά – δεν κάηκαν ζωντανοί μαζί με τα σπίτια τους.

Να μην έχεις τσίπα, τελικά, σημαίνει: Να εφαρμόζεται η ίδια δασοκτόνα εγκληματική πολιτική με συνέπεια εκατομμύρια στρέμματα καμένες δασικές εκτάσεις, εκατοντάδες νεκρούς πολίτες, δεκάδες νεκρούς πυροσβέστες, χιλιάδες κατεστραμμένες λαϊκές περιουσίες, αλλά απ’ όσους κυβερνούν και κυβέρνησαν δεκαετίες τώρα να μην έχει βρεθεί ένας κερατάς να πει το απλό: “Απαγορεύεται η αγοραπωλησία γης στα καμένα”. Εξι λέξεις είναι. Μόνο 6 λεξούλες. Αφού είναι κατά των εμπρηστών, κατά των καταπατητών, κατά των οικοπεδοφάγων, υπέρ των δασών, υπέρ του περιβάλλοντος και υπέρ της χρηστής διαχείρισης, πώς και κανείς τους δεν το σκέφτηκε – δεκαετίες τώρα, με νεκρούς, καταστροφές, καταπατήσεις, λεηλασίες – να κάνει αυτές τις 6 λεξούλες νόμο. Με ένα άρθρο. Ώστε να μην σηκώνει ερμηνείες ή εξαιρέσεις (κυρία Σακελλαροπούλου μου) το άρθρο 117 παρ.3 του Συντάγματος. Κι αν θέλουν και δεύτερο άρθρο ας βάλουν κι άλλες 7 λεξούλες: “Απαγορεύεται η αλλαγή χρήσης γης στα καμένα”. Και πότε θα τον κάνουν τον νόμο; Ε;

Πηγή: imerodromos.gr
adreo (12.08.2021)

Εγώ ένα ξέρω Γιώργο. Όταν με κατηγορούν αμύνομαι, και πάω στη Δικαιοσύνη για να βάλω στην θέση τους τους κατήγορους. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πρέπει να απαντήσει με επιχειρήματα σε όλα. Αλλά είναι και αυτό δυνατόν;.
5 εκατομύρια Έλληνες, ειδικοί και μη κάθε μέρα τον κατηγορούν Να μιλήσει για όλα και να διαψεύσει ότι δεν είναι αληθές. Αλλά και να θέλει να αμυνθεί Μπορεί να τα βάλει με 5 εκατομ. Έλληνες που τον κατηγορούν κάθε μέρα; Δεν νομίζω.
Orfeus (13.08.2021)
Σιγά μην πάει στη δικαιοσύνη. Δεν γίνεται αυτό που λες. Δίνει μια συνέντευξη τύπου και "καθαρίζει". Και τι θα πει αυτό; Ότι έχει τσίπα; Ότι ήταν ο πατέρας του και η αδελφή του, είναι κι αυτός.

Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να έχετε συνδεθεί ως μέλος. Πατήστε εδώ για να συνδεθείτε ή εδώ για να εγγραφείτε.

Επιστροφή στο blog
Συγγραφέας
adreo
ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ
Μουσικοσυνθέτης
από ΝΕΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ


Περί Blog
blogs.musicheaven.gr/adreo

Σκοπός του BLOG μου είναι η προώθηση και προαγωγή της ΜΟΥΣΙΚΗΣ, οποιασδήποτε μορφής τέχνης (των λεγόμενων ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ) και του λόγου, (ΠΟΙΗΣΗ, ΣΤΙΧΟΣ, ΔΙΗΓΗΜΑ, ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ), σχετική αρθρογραφία και προσωπικές απόψεις, κρίσεις και εκτιμήσεις.Tags

Γάτες να αφυπνιστούμε ολοι ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ www.musicheaven.gr/html/story.php?id=1523 ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΔΙΗΓΗΜΑ Η ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΗΕπίσημοι αναγνώστες (7)
Τα παρακάτω μέλη ενημερώνονται κάθε φορά που ανανεώνεται το blogΓίνε επίσημος αναγνώστης!

Πρόσφατα...
Δημοφιλέστερα...
Αρχείο...

Links