Το Πνευμα και το ...Οινοπνευμα!
Πριν τη φώτιση, κόψε ξύλα και κουβάλησε νερό. Μετά τη φώτιση, κόψε ξύλα και κουβάλησε νερό!
07 Μαρτίου 2023, 08:29
Ο Ύπουλος Εραστής!
Αγάπη  Άδης  Αδράνεια  Αδρανής  Απώλεια  Αρχίας  Άτομο  Αύριο  Αφροδίτη  Αχελώος  Εκείνη  Εραστής  Έρωτας  Ευρυδίκη  Ισπανία  Κατάρτι  Κατασκευή  Κόσμος  Μάγισσα  Μαλλιά  Μοναχικός  Μυθιστόρημα  Πανδαμάτωρ  Σκορπιός  Υπομονή  Ύπουλος  Φιλόλογος  Χρόνος  Χταπόδι  Προφήτες  Μάτια  

Αν μου ζητούσες να με χαρακτηρίσω, θα έλεγα πως είμαι άτομο που σκέφτεται, αφού δεν κάνω τίποτα άλλο από το να σκέφτομαι διαρκώς τα πάντα. Είμαι όμως και δραστήριος. Ναι, δηλαδή μη νομίσεις ότι μόνο σκέφτομαι και απέχω από τις πράξεις.

Είμαι μοναχικός τύπος με πάρα πολλούς γνωστούς και με ελάχιστους πραγματικούς φίλους, που τους μετράω στα δάχτυλα του ενός χεριού. Είναι οι πιο καλοί που οικονόμησα ποτέ σ’ αυτή τη ζωή, και ζουν ή ζούσαν στο εξωτερικό. Πέντε ήμασταν (μαζί με μένα) όλοι κι όλοι. Ο Λάμπης ζει στο Τορόντο, και ο Κώστας στην Κοπεγχάγη. O Δάνος ζούσε στη Νέα Υόρκη όταν "έφυγε" εντελώς ξαφνικά πριν από μερικά χρόνια. Ο Δάνος ήταν ο πιο αγαπημένος μου από όλους. Η αλληλογραφία μας τελείωνε πάντα με τις λέξεις "σ’ αγαπώ" & "μου λείπεις", και δεν θα ξεχάσω ποτέ τις στιγμές που έζησα όταν –με παράκληση του πατέρα του- πήγα στο αεροδρόμιο για να τον παραλάβω νεκρό. Η εμπειρία ήταν απίστευτη. Μια εμπειρία που μερικές ώρες αργότερα, με έστειλε στο νοσοκομείο του Ευαγγελισμού με νικοτινίαση (τότε κάπνιζα).

Η απώλεια του Δάνου, μου μαχαίρωσε την ψυχή και εξακολούθησε να με ταλαιπωρεί ψυχικά, για αρκετά χρόνια. Μόνο με τη βοήθεια της ψυχανάλυσης ησύχασα απ’ αυτό. Ο Μπάμπης και εγώ μείναμε στην Ελλάδα, αλλά ο Μπάμπης πήρε μεταγραφή για τη "Μπάντα του Ουρανού" τον Απρίλιο του 2013 χτυπημένος από τη γνωστή αρρώστια. Μάζεψα φίλους όπως η Θέλμα Καραγιάννη, ο Θοδωρής Τρύφωνας (Αγάπανθος), ο Ηρακλής Τριανταφυλλίδης (Λερναία Ύδρα), ο Δημήτρης Δημητράκας (Σρίμανση), ο Φρανκ Νίνος (Panx Romana), ο Βασίλης Καπανίκης και ο Κώστας Νιχορίτης (Purple Overdose), ο Λεωνίδας Παφιλιάρης (Ριφιφί) ο Γιώργος Μαραγκός, ο Μανώλης Σκουλάς και ο Δημήτρης Παναγόπουλος (με την Αύρα του), και κάναμε ένα live στη μνήμη του, βοηθώντας με τις εισπράξεις την οικογένειά του.

Ο πανδαμάτωρ χρόνος -για να περάσω στο θέμα του ύπουλου εραστή- δεν λυπάται κανέναν. Περνάει, οι φίλοι "φεύγουν", τα μαλλιά γκριζάρουν και έρχεσαι τώρα εσύ και μου πετάς την "κουφή" ατάκα: "Έχουμε χρόνο".

Υπήρξα παιδί χαμηλών τόνων και στα πρώτα χρόνια του λυκείου, ο φιλόλογός μου με συμπάθησε και ασχολήθηκε μαζί μου, επειδή αντιλήφθηκε ότι έκρυβα μέσα μου πράγματα, αλλά δεν έβρισκα τον τρόπο να τα εκφράσω.

   "Αναβολή δύναμης" απεφάνθη -πολύ αργότερα- η ψυχαναλύτρια που "σκάλισε" τα παιδικά μου χρόνια.
   "Αφροδίτη στον Σκορπιό" απεφάνθη η –επί τέσσερα χρόνια σχέση μου- αστρολόγος, που "σκάλισε" τον αστρολογικό μου χάρτη. Πολύ αργότερα βέβαια κι αυτό.
   "Πώς να εκφραστεί αγάπη μου η Αφροδίτη σου εκεί που την έχεις;"
   "Εεεε… τελευταία στιγμή ήτανε, και ξέρεις τώρα πώς γίνονται αυτά. Βιαζόμουνα να βγω και μέσα στον πανικό, την άφησα πάνω σε ότι βρήκα μπροστά μου".

Τέλος πάντων, πάμε πίσω στον φιλόλογο. Με ανέβαζε -που λες-  στην έδρα και με άφηνε εκεί να γράφω τις εκθέσεις και τα διαγωνίσματα, ησυχάζοντας έτσι από τον "πονοκέφαλο" που του προξενούσε η παρουσία μου, αφού όλοι οι συμμαθητές μου με ήθελαν δίπλα τους ή στο μπροστινό τους θρανίο, για να μπορούν εύκολα να αντιγράφουν. Αργότερα, και επειδή παντρεύτηκε με μια γειτόνισσά μου με την οποία μοιραζόμασταν τις ίδιες μουσικές ανησυχίες, οι επαφές μας έγιναν εκ των πραγμάτων συχνότερες και παρ’ όλο που τα μαθητικά χρόνια βρίσκονταν ήδη αρκετά πίσω, χαιρόμουν να κάνω παρέα με κάποιον που θαύμαζα και να τον προσεγγίζω με διαφορετικό τώρα τρόπο. Όπως και να το κάνεις, ήταν για μένα ένας δάσκαλος και μάλιστα από τους αγαπημένους μου. Από αυτούς που είχα δηλαδή ξεχωρίσει.

Ο πανδαμάτωρ όμως χρόνος, δεν λυπάται κανέναν. Περνάει, τα μαλλιά γκριζάρουν, οι φίλοι "φεύγουν" και έφυγε κι αυτός εντελώς ξαφνικά από ανακοπή, πριν από μερικά χρόνια και έρχεσαι τώρα εσύ και μου πετάς την "κουφή" ατάκα: "Έχουμε χρόνο". Δεν πας καλά.

Ο Κυριάκος, μου έμαθε να διαβάζω τα πάντα, και μέσα από τις λέξεις, έμαθα να επικοινωνώ, να σκέφτομαι και να υπάρχω μαζί με τους γύρω μου. Στο τέλος όμως, πάντα χάνω την Ευρυδίκη. Μήπως την κοιτάζω πολύ;  Εννοώ δηλαδή μήπως υπερβάλλω στο …κοίταγμα; Να το παίξω λίγο αδιάφορος;

   "Ορφέα αγάπη μου μήπως μπορείς να μου κάνεις λίγο μασάζ στην πλάτη;"
   "Δεν μπορώ τώρα! Βλέπω τον Ολυμπιακό!"

Έμαθα όμως να αγωνίζομαι, και να είμαι αισιόδοξος, παρ’ όλο που η απώλειά της μου έγινε δεδομένη. Την περνάω ακόμα και μέσα στα μυθιστορήματά μου. Μόνο στο "Νο. 9" δεν την έχασα και είχαμε ένα happy end, αλλά και αυτό πάλι, για να συμβεί, έπρεπε να χαθώ εγώ. Είναι λίγο περίεργο αυτό, αλλά δεν μου είναι εύκολο να σου το εξηγήσω, γιατί θα προδώσω το μυθιστόρημα και δεν θέλω.  Το μόνο που μπορώ να σου πω, είναι ότι ναι, το μυθιστόρημα είχε πράγματι ένα happy end, αλλά αυτό –μεταφυσικής γαρ- συνέβη στον …άλλο κόσμο!

Ο πανδαμάτωρ χρόνος, δεν λυπάται κανέναν. Περνάει, οι φίλοι "φεύγουν", τα μαλλιά γκριζάρουν και έρχεσαι τώρα εσύ και μου πετάς την "κουφή" ατάκα: "Έχουμε χρόνο". Δεν πας καλά λέμε.

Γνώρισα τον έρωτα. Και τον γνώρισα εκεί που δεν το περίμενα, έτσι στα καλά καθούμενα. Μπήκε στη ζωή μου σαν σίφουνας και με βούτηξε και με χτύπησε κάτω σαν χταπόδι, γιατί ναι, έτσι είναι αυτό. Μπαμ και κάτω! Έτσι! Να χάνεις τα λογικά σου και να μην ξέρεις τι σου γίνεται. Να μην ξέρεις αν πατάς στο χώμα ή αν υπερίπτασαι, αν ονειρεύεσαι ή αν είσαι ξύπνιος και μη σε ακούσω τώρα να με συμβουλεύεις -καλοπροαίρετα δεν λέω-, αλλά τώρα τι να τις κάνω τις συμβουλές σου; Εκ των υστέρων και εκ του ασφαλούς, ξέρω κι εγώ να λέω και να βάζω τα πράγματα σε μία σειρά, διότι "δρυός πεσούσης, πας ανήρ ξυλεύεται" που λέει και η λαϊκή σοφία. Εκείνη την ώρα όμως σε θέλω εγώ και όχι μετά. Γιατί βλέπω τώρα ότι κάθεσαι και το ψειρίζεις και το ζυγίζεις και το μετράς και το υπολογίζεις... άστο καλύτερα, διότι αφού κάνεις όλα αυτά, ο φτερωτός θεούλης απέχει παρασάγγας και από μέσα σου, και από έξω σου, και από γύρω σου και από παντού σου.

Γλυκιά μου… ή θα βουτήξουμε στη θάλασσα μαζί, ή άστο. Μην το κάνεις που λέει και η διαφήμιση. Δηλαδή εγώ να παλεύω με τη Σκύλλα και τη Χάρυβδη, και εσύ να με κοιτάς εκ του ασφαλούς από την αμμουδιά , με τα μπρατσάκια σου και τα σωσίβιά σου και να έχεις και τον ναυαγοσώστη σου να σε κοιτάζει με το κιάλι μην του πάθεις τίποτα; Ε μα δεν γίνονται αυτά. Κι αν γίνονται, δεν είναι δίκαια και εν πάση περιπτώσει, είναι για άλλους και όχι για μένα.

   "Έλα να μπούμε στην αρένα".
   "Μα είναι γεμάτη λιοντάρια".
   "Ε και; Τι φοβάσαι; Μαζί θα είμαστε".
   "Α πα πα πα πα πα πα!"

Άστο σου λέω... άστο! Εμένα τα ξωτικά που με μαγέψανε και μου κυριέψανε την ψυχή, μού μάθανε κάποια πράγματα μέσα από στίχους οργισμένους που τους γράφανε πάνω σε όποιο χαρτί βρίσκανε μπροστά τους.

   "Στη χαρτοπετσέτα γράφεις; Περίμενε να σου δώσω κάτι άλλο".
   "Φέρτη δω ρε παιδάκι μου και μου είπανε ότι έχω την Αφροδίτη στο Σκορπιό και τα 'χω πάρει στο κρανίο ο ποιητής".

Τυραννισμένες ψυχές τα φιλαράκια μου οι τραγουδοφτιάχτες. Στις ψυχές τους όμως, ακουμπάω όταν η ζωή με ρίχνει. Κι αυτοί,  με δύο στίχους, με αγγίζουν φιλικά στον ώμο  και μου λένε να μη φοβάμαι γιατί όλα είναι ζωή. Και το κλάμα και η χαρά. Και θα βουτήξουμε στη θάλασσα –μου λένε- και θα παλέψουμε, γιατί όλα είναι ζωή και όλα θα τα προσπεράσουμε, αρκεί να κυλάμε και να μη χορταριάζουμε. Δεν θα κερδίσουμε τίποτα με τη στασιμότητα και την αδράνεια. Αντίθετα, θα χάσουμε αυτό που λέγεται ζωή. Έτσι μου έμαθε ο Bob, αλλά και ο Neil και ο Nick και ο Tim και ο John και ο George, διότι ο πανδαμάτωρ χρόνος, δεν λυπάται κανέναν. Περνάει, οι φίλοι "φεύγουν", τα μαλλιά γκριζάρουν και έρχεσαι τώρα εσύ και μου πετάς την "κουφή" ατάκα: "Έχουμε χρόνο". Δεν πας καλά λέμε. Για παρ’ το αλλιώς.

Γνώρισα και την αγάπη. Χρειάστηκε βέβαια λίγο χρόνο για να έρθει να με βρει, γιατί  η αγάπη δεν είναι σαν τον έρωτα που τα παίρνει όλα σβάρνα. Η αγάπη  ψάχνει να βρει περάσματα, να μαλακώσει τις δυσκολίες, και να στρώσει το έδαφος για να εγκατασταθεί, ε και όσο να 'ναι, όλο αυτό για να συμβεί, θέλει τον χρόνο του. Ήρθε λοιπόν και εγκαταστάθηκε μέσα μου σιγά-σιγά χωρίς να το καταλάβω. Το κέρδισε αυτό Εκείνη με την υπομονή της και τη συμπεριφορά της, αλλά -σαν Ευρυδίκη- τράβηξε το δρόμο της και τώρα τα 'χω βάλει με τον Άδη. Στην Ισπανία έφτασα για χάρη της και θα φτάσω και στην άλλη ζωή για να την ξαναβρώ και θα το κάνω. Θα νικήσω το φίδι -χρόνος- που τη "δάγκωσε" και την πήρε. Το 'χω στο dna μου να είμαι περιπλανώμενος και δεν γίνεται διαφορετικά. Αν με "καρφώσεις" σε ένα σημείο, είναι σα να μου παίρνεις το οξυγόνο. Είναι σα να με κλείνεις σε ένα μπουντρούμι και να με βάζεις να ακούω με το ζόρι το "φρύδι με τις πατούσες" (για τον Πασχάλη Τερζή λέω) 25 ώρες το 24ωρο. Επειδή όμως τα πάντα έχουν τον καταλύτη τους (και δεν γίνεται αλλιώς),  είμαι περιπλανώμενος και το δηλώνω, αλλά τι είναι αυτό που με γλυκαίνει και με "στρώνει", έτσι που μόλις συναντάω την Ευρυδίκη να "καρφώνομαι" στην αγκαλιά της από μόνος μου και εκεί να ηρεμώ;

   "Η αγάπη". Είπε η ψυχαναλύτρια.
   "Ο Ζυγός που έχεις Ωροσκόπο". Είπε η -επί τέσσερα έτη- προσωπική μου αστρολόγος.
   "Κορίτσια… συνεννοηθείτε, μπας και καταλάβω κι εγώ τι μου γίνεται!"

Έτσι είναι όμως η "κατασκευή" μου και πώς να το αλλάξεις αυτό;  Και γιατί δηλαδή να το αλλάξεις; Λυπάμαι πολύ για εκείνη τη μάγισσα που μέχρι και βουντού έκανε για να μου αλλάξει χαρακτήρα, αλλά δεν το κατάφερε. Και δεν λυπάμαι επειδή δεν το κατάφερε, αλλά για τον τρόπο που λειτούργησε η σκέψη της. Να αλλάξεις τον άλλο; Μα για ποιο λόγο; Τι νόημα έχει αυτό; Αυτό είναι ένα τεράστιο λάθος που κάνουμε εμείς οι άνθρωποι που μας αρέσει να εξιδανικεύουμε πρόσωπα και καταστάσεις. Δεν βλέπουμε τους άλλους έτσι όπως είναι, αλλά έτσι όπως θα θέλαμε να είναι και εκεί την πατάμε. Όταν περάσει ο ενθουσιασμός και δούμε μπροστά μας την πραγματικότητα, τότε αποκτάμε πρόβλημα, γιατί τότε αντιλαμβανόμαστε ότι ο άλλος δεν έχει καμία σχέση με αυτό που εμείς είχαμε πλάσει. Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που η μάγισσα βρίσκεται στην απέναντι όχθη του ποταμού. Όχι πως είναι κακό να βρίσκεται κανείς στην απέναντι όχθη, γιατί κι  εγώ -σε σχέση με τη δική της- στην απέναντι όχθη βρίσκομαι. Αλλά έτσι είναι αυτά. Στο κάτω-κάτω, άλλο είναι η μάγισσα που την πήρε ο Αχελώος και άλλο είναι Εκείνη που για χάρη της δέθηκα στο κατάρτι.

   "Τραγούδα!"
   "Μα δεν μπορώ τώρα γλυκέ μου. Αργότερα που θα μπω στο μπάνιο, θα σου τραγουδήσω πολύ ευχαρίστως".
   "Βρε τραγούδα σου λέω τώρα που είμαι δεμένος, μπας και δούμε προκοπή".

Ναι ξέρω… ο χρόνος δεν λυπάται. Περνάει, οι φίλοι "φεύγουν", τα μαλλιά γκριζάρουν, αλλά το ταξίδι συνεχίζεται, και έρχεσαι τώρα εσύ και μου πετάς την "κουφή" ατάκα: "Έχουμε χρόνο". Ε λοιπόν σου το  λέω άλλη μια φορά. Δεν πας καλά.

Δεν μπορώ να καταλάβω όλους  αυτούς που λένε και ξαναλένε πως "έχουν χρόνο" και αφήνουν το σήμερα να περνάει μένοντας στάσιμοι και αδρανείς. Ονειρεύονται και περιμένουν το αύριο που δεν έρχεται ποτέ, γιατί το αύριο δεν υπάρχει. Η ζωή μας είναι ένα συνεχές τώρα. Ζούμε μέσα σε ένα συνεχές "τώρα" που διαρκεί, και διαρκεί, και διαρκεί, και κάτσε εσύ μέσα στην αδράνεια του σήμερα, γιατί αυτό ακριβώς κάνεις. Περιμένεις το ανύπαρκτο αύριο, και αφήνεις το σήμερα να περνάει άπραγο.

"Ες αύριον τα σπουδαία"  είπε και ο Αρχίας, αναβάλλοντας για αύριο την ανάγνωση της επείγουσας επιστολής που του έφεραν, αλλά το αύριο για τον Αρχία δεν ήρθε ποτέ. Τον δολοφόνησαν το ίδιο βράδυ, και για αυτή τη δολοφονία επρόκειτο να τον ενημερώσει και να τον προφυλάξει η επιστολή που αμέλησε να διαβάσει.

Αλλά είπαμε: Ο πανδαμάτωρ χρόνος δεν λυπάται κανέναν. Είναι αδυσώπητος. Περνάει, οι φίλοι "φεύγουν", τα μαλλιά γκριζάρουν και μείνε εσύ στην απραξία σου περιμένοντας να ζήσεις αύριο. Βολεύτηκες με την ευκολία που σου προσφέρει το ανύπαρκτο αύριο, και έχεις αφεθεί να ταξιδεύεις στις θάλασσες της αναβλητικότητας και της αδράνειας με σημαία το "Έχουμε χρόνο".

Αυτό το "έχουμε χρόνο", είναι μία ανοησία. Είναι ύβρις και ασέβεια προς την ίδια τη ζωή και την ίδια στιγμή που εσύ ασεβείς προς τη ζωή, ο χρόνος περνάει από δίπλα σου και σου βγάζει τη γλώσσα, διότι είναι βέβαιο πως αυτός που θα χάσει σ’ αυτό το ντέρμπυ, θα είσαι εσύ. Το παιχνίδι είναι στημένο. Οι διαιτητές είναι με το μέρος του και η έδρα είναι δική του. Έχει πληρώσει τους πάντες, γιατί είναι ο ένας και ο μοναδικός. Είναι ο αρχηγός. Είναι ο πανδαμάτωρ. Δαμάζει τους πάντες (το λέει και η λέξη) και δεν λυπάται κανέναν. Είναι αδυσώπητος με όλους. Περνάει, οι φίλοι "φεύγουν", τα μαλλιά γκριζάρουν και αυτό που πρέπει να βάλεις καλά μέσα στο μυαλό σου, είναι ότι δυστυχώς, ΔΕΝ έχουμε χρόνο.

Ποιος είναι αυτός που σου έδωσε χρόνο και δηλώνεις –και με βεβαιότητα μάλιστα - ότι έχεις; Για πες ποιος είναι; Πού βρίσκεται; Ρωτάω, για να πάω να πάρω κι εγώ και να του στείλω και ...κόσμο! Κλείνοντας, θέλω να σου πω κάτι πάρα πολύ σημαντικό:

   "Έχεις παγιδευτεί. Ο χρόνος σε έχει βολέψει με τις υποσχέσεις τού "αύριο" και σε ξεγελάει τάζοντάς σου πως θα τον έχεις για πάντα. Πρέπει όμως να βάλεις πολύ καλά μέσα στο μυαλό σου, ότι ο χρόνος είναι μόνο ένας ύπουλος εραστής και τίποτα παραπάνω!"

© Γιώργος Μπιλικάς 2014

Από το βιβλίο μου: "Οι Προφήτες με τα Λυπημένα Μάτια" (ΣΔ, 2015 & Β' έκδοση, Lulu Press, 2020)

3 σχόλια - Στείλε Σχόλιο

freddieKrueger (07.03.2023)
''Πάντα υπάρχει χρόνος,ποτέ όμως τόσος όσος υπήρχε χθες''
Πράγματι οι πιο πολλοί από εμάς λειτουργούμε με άξονα την οικονομία σκέψεων και πράξεων που εξυπηρετούν ένα ιδεατό αύριο που πιθανά να μη φτάσει ποτέ.
Ποιός έχει το θάρρος και το θράσσος να δαμάσει την αγριότητα,να τιμήσει την αγιότητα της στιγμής;
Πολύ όμορφα νοήματα περνάς αγαπητέ Ορφέα μέσα από το δικό σου τρόπο αφήγησης.
Δεν κατάφερα να εντοπίσω ακριβώς τον ύπουλο εραστή,μα υποψιάζομαι πως αναφέρεσαι στο χρόνο...
Εραστής γιατί δημιουργεί όμορφες ευκαιρίες απόλαυσης μιας στιγμής,ύπουλος γιατί δραπετεύει εύκολα...
Πολλές φορές έχει ήδη φύγει πριν καν το αντιληφθούμε.
Θα θελα να ζήσω για 100 ζωές ώστε να κάψω τις 99 μες την αδράνεια και την οκνηρία του να θέλω,αλλά να μην κάνω τίποτα για τα θέλω μου.
Όμως κάτι τέτοιο δεν υπάρχει γιατί θα αδικούσα 99 συναθρώπους μου που τους αξίζει να έχουν επίσης από μια ευκαιρία να ζήσουν τιθασεύοντας τις δικές τους στιγμές.
Τη δύναμη της στιγμής την έχω τονίσει πολύ συχνά στο blog μου όπου ότι γράφεται με εξαίρεση λίγα κείμενα αποτελεί καθαρά σκε΄ψης της στιγμής.
Μι στιγμή μπορεί να φέρει την καταστροφή η το μεγαλείο,όμως συνήθως φέρνει την επόμενη στιγμή.
Όμορφο κείμενο,απόλαυσα την ανάγνωσή του.
Ευχαριστώ
margatsif (07.03.2023)
Δεν έχουμε καθόλου χρόνο , η ζωή τρέχει !!
Orfeus (07.03.2023)
@Freddie: (Δεν κατάφερα να εντοπίσω ακριβώς τον ύπουλο εραστή, μα υποψιάζομαι πως αναφέρεσαι στο χρόνο...)

"Έχεις παγιδευτεί. Ο χρόνος σε έχει βολέψει με τις υποσχέσεις τού "αύριο" και σε ξεγελάει τάζοντάς σου πως θα τον έχεις για πάντα. Πρέπει όμως να βάλεις πολύ καλά μέσα στο μυαλό σου, ότι ο χρόνος είναι μόνο ένας ύπουλος εραστής και τίποτα παραπάνω!"

@Margatsif: Ακριβώς!

Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να έχετε συνδεθεί ως μέλος. Πατήστε εδώ για να συνδεθείτε ή εδώ για να εγγραφείτε.

Επιστροφή στο blog
Συγγραφέας
orfeus
Γιώργος Μπιλικάς
Storyteller...
από Valley Below


Περί Blog
blogs.musicheaven.gr/orfeus

Tags

13 24 30 Βιβλίο Γράμματα Γυναίκες Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκη Μπάντες Περίπτερο Around Bands Rock Stand Women 2020 Δώρα Ευχές Καλή Καλύτερη Χρονιά Χρόνος Ώρα Live Rockwood Stage Άντα Βρεττού Γία Γιώργος Δημοσιογράφος Ελληνιάδης Ηθοποιός Μπιλικάς Ντέπυ Παραγωγός Παρουσίαση Σακαρέλλου Στέλιος Χριστίδου 24symbols Adventures Al-Andalus Alypa Amazon Apple Blue Books D2D Demand Digital Draft Ebooks Eyed Heaven K Kobo No.9 Poems Print Prophets Rakuten Sad Scribd Songs Tolino Vivlio 24γράμματα Αγκαζέ Αθήνα Αίθουσα Δεκαετία Δήμος Εκδόσεις Κεραμεικός Μετρό Νέοι Παρασκευή Σαββατοκύριακο Τεχνόπολη Φούρνοι Market Vinyl Αλεξίου Διπλό Κοκαβέσης Heaven Adventures Άννα Αγγελική Αθηνά Αλεξάνδρα Αντώνης Βάσω Βίκυ Γιάννα Δημήτρης Ειρήνη Ελένη Ερίκα Ζωή Ηρώ Θωμάς Θανάσης Κώστας Λίντα Μυρτώ Μίμης Μαρία Νίκος Νεφέλη Ορφέας Πάνος Ρένα Ρούλα Σπύρος Σοφία Τάσος Τζούλια Χρήστος K. No. 9 Album Audio Background Behind Cleo Eric Even Folk Format Ghosts Gothic Green Indie Jeff Joe Kelly Label Lake Laura Leader Lichter Love Might Monkey More Neo-Psych Northern Pajamas Pop Phantom Psych-Pop Records Ross Seattle Strung Sun Sunlight Weigh Weller Angle Beneath Christina Coffee Cohen Dancing Endless Flamenco Hoyos Missingness Nepal Only Passion Peninsula Portugal River Saudade Spain Stars Suzanne Tomorrows Waltz World You Younger Aretha Aretha Franklin Flash Franklin Goldberg Jack Jumping Jumping Jack Flash Keith Keith Richards Richards Whoopi Whoopi Goldberg Γιώργος Μπιλικάς Εγκυκλοπαίδεια Bat City Facebook Intro Mail Outro Päivi Tonya Γκάζι Διαδίκτυο Θέμα Θέρμανση Καφές Κινητό Μαγείρεμα Μαιτρ Μαργαρίτα Μιχαήλ Μπάνιο Μπουλγκάκοφ Όρυζα Πετρογκάζ Πλυντήριο Ρωσίδα Σταθερό Τηλεόραση Τηλέφωνο Φιάλες Φινλανδέζα Φως Φωτισμός Ψυγείο Bill Wyman Brian Jones Charlie Parker Charlie Watts Chico Hamilton Closed Elvin Jones Jelly Roll Morton Luftwaffe Mick Jagger Pattie Hansen Rolling Stones Shirley Shepherd Thelonious Monk Bob Dylan Leonard Έζρα Πάουντ Τ. Σ. Έλιοτ Αρθούρος Ρεμπώ Κάρολος Μπωντλαίρ Ουίλιαμ Μπλέικ Νόμπελ Φαινόμενο Έβερεστ Γιώργος Μπαμπασάκης Μεταίχμιο Brand Candles Down Key Lay Maxazine Melanie New Nickel Queen Rain Safka Song UNICEF Woodstock Christmas Merry Christmas Keb Mo Cibelle Grass Μπαστούνι Ντάμα Cigarettes After Sex Sweet Greg Lake ELP Emerson Lake and Palmer Keith Emerson Carl Palmer Robert Fripp King Crimson From the Beginning Hurt John John Hurt Sir Jesus Christ Lust Glory Holly Grail George Harrison Handmade Films Monty Python Life Brian Gleese Terry Jones Gilliam Graham Chapman Moon Michael Palin Peter Sellers Spike Milligan Idle Always Look Bright Koop Island Blues Thousand Kisses Deep Rolling Stones We We Love You Pink Floyd AndVilyly Βελόνα Βινύλιο Βράδια Δίσκος Κόστος Μακαρίτης Παππούς Περιεχόμενο Σκράτς Σπίτι Στάχτες Τραγούδια Φωνή Loners Εκδοτικός Οίκος Μοναχικοί Τόμος Rockin Wishes Merry '60s '70s Χρόνια Πολλά Xαμηλοβλεπούσα Μουσική Eρμηνεία Βασίλης Σαλταγιάννης Στίχοι Αντονία Τσολάκη Κόντρα μπάσο Μαρία Παντελάκη Κρουστά Μπουζούκι Κιθάρες Πιάνο Ηχοληψία Κώστας Παρίσσης Studio Praxis Μίξη Παραγωγή Καθρέφτης Άβελ Άμλετ Αρσέν Λουπέν Αφροδίτη Δίας Ερμής Ζορρό Κάϊν Κουασιμόδος Κρόνος Οφηλία Παγόβουνο Παραφίνη Πλούτων Ποσειδώνας Πουαρώ Σέρλοκ Χολμς Σκορπιός Σταχτοπούτα Σωματοφύλακες Ταυρομάχος Τιτανικός Τροβαδούρος Χιονάτη Blue Note Disk Jokey Uma Thurman Άγγελος Άμμος Ασημένια Βασιλιάδες Δικηγόροι Ερημίτες Εσώρουχα Ήχος Καράβια Καταδικασμένοι Κυνηγόσκυλα Λιμάνια Μαντόνα Μικρό Νύχτα Παράδεισος Πεζοδρόμιο Ποιητές Προστάτης Πυξίδα Σεβάχ Σημαδεμένα Στρουθοκάμηλος Υπόγειο Φακός Φάροι Ψιλικατζίδικο Bar Άγγλος Αεροπλάνο Αίγυπτος Αλεξάνδρεια Αλέξανδρος Αλλάχ Αμερικάνος Ανδρούτσος Αχέρων Γάλλος Έλληνας Θάνατος Ιταλός Ίωνας Καραϊσκάκης Καρμούζ Νεκρομαντείο Νεκρόπολη Σαχίμπ Τάβλι Χασάν Άγνωστος Αδύναμος Αισθητική Άνθρωπος Αξίες Αξιοπρέπεια Απάντηση Γενναιότητα Διακριτικότητα Δρόμος Δύσκολος Δώρα Μαργέλη Ελευθερία Επιμονή Ερώτηση Ευθύνη Θηρίο Μεγαλοψυχία Μοναξιά Παιδεία Πτυχία Σύστημα Σωτηρία Ταπεινότητα Άη-Γιώργης Δράκος LSD Άλλωστε Γιορτές Δημήτρης Σπυρίδωνος Θερμές Οδυσσέας Όμορφες Φαίδων Αλκίνοος Χριστίνα Σαββανή Αλύπα Δεύτερη Διηγήματα Έκδοση Εξαντλημένο Κ Λυπημένα Μάτια Μυθιστόρημα Ποιήματα Προφήτες Πρώτη ΣΔ Συλλογή Lulu Note Other Press Stories Στέλλα Πετρίδου Συνέντευξη Τέχνες Arts Arts On Line Άνεμος Βουρκωμένα Βράχια Βροχή Γλέζος Γυρισμός Δάκρυ Δέντρα Δύναμη Ευκολάκι Καημός Κεραυνός Κινδύνης Λαβωμένα Ξένα Πίκρες Πουλόπουλος Σταθμός Σύννεφο Τραίνα Χαρδαλιάς Χέρια Χωρισμός Ωκεανός Άπαντα Ανδρομέδα Λολίτα Τσέπη Στίγμα Υπόμνηση Συλλέκτης Simultane Ποιητικές Συλλογές Μπαλάντα Σκωπτικό New York USA 2023 Άρης Βασίλης Γερμανός Γκαϊφύλλιας Δημητριάδη Διονύσης Ζιώγαλας Ιατρόπουλος Ισιδώρα Κατερίνα Κωχ Λεττονός Μαρίζα Μαρίνα Μάτσας Μοναχικότητα Ντάλας Ξενουδάκη Σαββόπουλος Τασούλης Τσιλογιάννης Ψαριανός Άστρο Γήινη Εγώ Επάνω Εσύ Μαγεμένη Μάγισσα Ματιά Φωτιά Αβρότητα Αγαπημένη Ασύγκριτη Ένδοση Ερωτικό Λευκό Ντελικάτη Όμορφη Πλάνο Τρυφερότητα Φεγγάρι Χάρη Χλωμό Αγ. Δημήτριος Αθανίτης Ακρίβου Ασυνείδητο Γεγονός Καζανάς Κάλτσου Κατάδυση Κινηματογράφος Κιορτσή Λαβύρινθος Μαγουλάς Πρεμιέρα Ρέτζιος Σαρημανώλης Στρογγυλό Ταινία Φεστιβάλ Φώτου FM100 Filming Greece Αγάπη Αδελφή Ακατάλληλη Διαδρομές Ε Ζάνη Κ. Νεφέλη Πόπη Ζάνη Πρόλογος Πόπη Στιγμή Συμπαντικές Συμπαντικές Διαδρομές Υπερβατική Ψυχή Support Ανάγκη Αποδοχή Ασφάλεια Βασίλισσα Βουτιά Δεσμός Δεσμά Δύσκολη Εμπιστοσύνη Ζητιάνος Μοίρασμα Οδοντόβουρτσα Ομορφιά Παράδοση Περίπτωση Πραγματικότητα Σιγουριά Συμφωνία Συναλλαγή Σχέση Απομεινάρια Ηλιοσκόταδο Καρυάτιδα Λόφος Μορφή Ντουλάπι Σκοτάδι Σκοτεινιά Σύμπαντα Βόλτες Γέλιο Επιθυμία Έρωτας Ξενύχτια Όνειρα Πάθος Παιχνίδια Πόθος Ποίημα Σημαντικά Στιγμές Συναισθήματα Ταξίδι Τραγούδι Φίλος Άδης Αδράνεια Αδρανής Απώλεια Αρχίας Άτομο Αύριο Αχελώος Εκείνη Εραστής Ευρυδίκη Ισπανία Κατάρτι Κατασκευή Κόσμος Μαλλιά Μοναχικός Πανδαμάτωρ Υπομονή Ύπουλος Φιλόλογος Χταπόδι Αγώνες Βεντάλια Γενικό Διαγωνισμός Επιτροπή Ερμηνεία Εφιάλτης Ιστιοφόρο Κέρκυρα Κριτική Μουσικοσυνθέτης Νυχτοφύλακας Όνειρο Παρατηρητής Παρελθόν Πρόσταγμα Σαμοΐλης Σανίδα Τρόποι Φαντασία Χίλιοι Air Condition Αιώνιο Αλήθεια Απλά Άφθαρτο Ερωτήματα Καθημερινότητα Μέρα Μόνος Ολοκλήρωση Πικρή Ποιητής Πορτραίτο Πρόσωπο Στόμα Ταπεινά Ύπαρξη Φτεροκόπημα Ψεύτης Ακουαρέλλες Αποθήκες Αρθρογράφος Αρκούδες Αφιερώσεις Γιόγκα Γκαρσονιέρα Διπλώματα Καπέλα Κρασί Λίμνες Μαθήματα Μαθητές Μέλι Μουσικός Οδήγηση Παρουσία Ποτάμια Ταινίες Υπερβόρεια Φεγγαρόφωτο Offline Online Skype Αγία Δημήτρης Αθανίτης Διάβολος Εκδήλωση Κώστας Καζανάς Καμία Κινηματογραφική Λένα Κιτσοπούλου Λέσχη Συμπάθεια Devil No Sympathy Αγροτικόν Βίντεο Βράδυ Δίσκοι Μπάντα Οδύσσεια Οκτώβριος Ουρανός Πανδημία Παπάζογλου Παραλλαγή Πηνελόπη Σειρήνα Σεπτέμβριος Συζήτηση Στούντιο Στρόγγυλοι Χθες Χιουμοριστική Blog MusicHeaven Αγωνία Θρίλερ Ιουλία Λυμπεροπούλου Λογοτεχνία Μεταφυσική Μυστήριο Νο 9 Περιπέτεια Αδάμ Αίμα Ανθρωπότητα Αυτοκίνητο Βαμπίρ Γνώση Γρανίτα Δημοφιλής Δολοφονία Εικασία Εξοπλισμένο Επιστήμονας Ερειπωμένο Εύα Ζόμπι Ζωντανοί Οπαδός Πατσάς Συγγραφέας Συσκευή Ταυτότητα Τράπεζα Χυμός Tesla Αεράκι Βραδάκι Ερημιά Καρδιά Κορμάκι Λυχναράκι Μπαλκονάκι Παραθύρι Παράθυρο Τζαμάκι Τραγουδάκι Φεγγαράκι Χαμηλοβλεπούσα Χατίρι Χείλη Χτύπος Αεροδρόμιο Γιόκο Γκολντ Δοξιάδη Ελληνικό Κρουαζιέρα Λένον Λονδίνο Μάρδας Μαστοράκης Μπητλς Νησιά Όνο Πασίφικ Πειραιάς Beatles Gold Lennon Ono Pacific Yoko Κιτσοπούλου Κοτανίδης Καλό Cross Orfeus Sunny Sunny Cross Αφηγητής Ελληνική Μοντάζ Ντοκιμαντέρ Οδηγός Πρόσωπα Σινεμά Σκηνοθεσία Συναντήσεις Στοές Φωτογραφία Χαλκίδα DNA Βαρσοβία Δανέζα Δανία Θεοδωράκης Κοπεγχάγη Ξαρχάκος Σουηδικό Χατζιδάκις Angie Darling Helsingborg Helsingør Kronborg Αϊνστάιν Βαστίλη Βιετνάμ Γαλλία Δαρβίνος Διαμάντια Ηλίθιος Ηλιθιότητα Ινδιάνοι Ιράκ Κάστερ Κόρινθος Λιβύη Λουδοβίκος Ναπολέων Ντοστογιέφσκι Παντοτινός Ρωσία Σιου Σεγιέν Συρία Τσιπόλλα Chiquentcento Απόλλων Γήπεδο Εισιτήριο Ένεκεν Θέατρο Ιούλιος Λαιμός Λυκαβηττός Ριζούπολη Συναυλία Ταμείο Τιμή Φωνές Anderson Birthday Happy Ian Jethro Scotland Tull Γιοκαρίνης Εκδόσεις Άλλωστε Ιησούς Ιθάκη Καλυψώ Κατερίνα Σιδέρη Κίρκη Κύκλωπας Όμηρος Παναγία Πολύφημος Σκύλλα Συμβίωση Σύμφωνο Τηλέμαχος Χάρυβδη Χριστός Instagram Mall Newsfilter Αθηναίων Πολιτεία Ανατολή Βοηθοί Δύση Ηθοποιοί Ήλιος Θεός Θησείο Κύρα Όψεις Πυγολαμπίδα Σελήνη Σκαθάρι Σοφία Παναηλίδου Σοφοί Συμβούλιο Φανταστικό Απομόνωση Βόρεια Γκέτεμποργκ Θάλασσα Κύματα Νησί Προβολές Σινεφίλ Φάρος Boutique Cinema Curators Distancing Focus Göteborg Holmberg Internet Isolated Jonas Noster Pater Project Social Sold-Out Zoom Αίθουσες Ανθολογία Ιππότης Καταθλιπτικός Κόντρα Μυαλό Μύθος Copyright Ακτή Βέλος Νόημα Παφλασμός Ποίηση Τοξότης Giralda Ακτίνες Άνθρωποι Άξονες Αστραπή Αύρες Γαλαξίας Γαλοπούλα Γεράκι Γύρη Ζέστη Κίσσα Κοράλλια Κρύο Ορίζοντας Όστρακα Πελαργός Πέτρα Σίσσυφος Σύμπαν Υγρασία Φτερά Milky Way Αλέξανδρος Καρακαντάς Γλέζου Καραμουσαλής Κρασούδης Μαστοράκη Μπενέτου Παπαθανασίου Πατσιφάς Πετρίδης Ρούσσος Ρωμανός Σαλιάρης Σουγιούλ Σπανουδάκης Στασινόπουλος Τρούσας Aphrodite’s Child Axis Charms Forminx Igloo Juniors Αλίμονο Άνθρακες Άνους Αντίδραση Αντίθετη Άποψη Αυτός Εκείνος Επιλογές Θησαυρός Κατανόηση Κυριολεξία Ορθότητα Ποιότητα Ποσότητα Προσβλητικό Ρέστα Ρήγας Σήμερα Συμπεριφορά Συνομιλητής Υπεύθυνος Φράση Φταίω Αλκαίος Άλκης Αντίο Θάνος Κακόηθες Μελάνωμα Μικρούτσικος Αλκίνοος Επίμετρο Θοδωρής Παπαδόπουλος Gordon Sumner Sting Αστείο Ενετοκρατία Κούντερα Μάνη Νύφι Πειρατές Tρικυμία Gena Rowlands John Cassavetes Paul Mazursky Raúl Juliá Susan Sarandon Tempest Vittorio Gassma Ταίναρο Ιερό Πύλη Βαθύ Κοκκινόγεια Σπηλιά Καταιγίδα Τρικυμία Vittorio Gassman Βασίλης Γκλεζάκος Λουκιανός Καρακαντάς Τζονιχάκης Ανάσταση Αλυσοδεμένος Αμίλητος Άνανδρος Ανήσυχος Ανόητος Απαρνημένος Απόβλητος Άτυχος Επαναστάτης Ζωγράφος Θύμα Θύτης Καταδικασμένος Κουτσομπόλης Κουφός Λάμψεις Μουγκός Παράνομος Πολεμιστής Πόρνη Πρόσφυγας Στρατιώτης Τυφλός Αμβρόσιος Άνθιμος Άρθρο Ασήμαντα Βατικανό Δημόσιο Δυνατός Εκκλησία Επικρατούσα Επίσημη Ευρώ Θεοφάνης Θρησκεία Ιερώνυμος Ιταλία Μεσαίωνας Παπάδες Παπάς Ποσά Προνόμιο Σεβασμός Συγγνώμη Σύνταγμα Ανεπάρκεια Ανοχή Γραμματέας Διαφορετικότητα Εγωκεντρισμός Ευθιξία Ιατρείο Κάμψεις Κατωτερότητα Κομπλεξικός Μητσοτάκης Μισογύνης Ορισμός Πληρότητα Πρόβλημα Ραντεβού Σύλλογος Ψυχολόγος Ανάλογη Ανταμοιβή Αρνάκια Αρπακτικά Βοσκός Δάσος Έξοδα Κόλαση Λιοντάρι Λύκοι Μαντρί Πειθήνια Πεποιθήσεις Τίγρης Υπάκουα Υπηρέτες Υποτακτικά Depredadores Αναμέτρηση Ανώδυνο Αυλαία Διαβολή Εγωισμός Επιθετικότητα Ζήλεια Κακοήθης Μάσκα Μέθοδος Προσωπείο Σκοπιμότητα Συκοφαντία Συμφέρον Υποκριτής Φθόνος Χειραγώγηση Ανασφάλεια Αρνητικό Δότης Δραστήριος Δυσοίωνο Ελπίδα Ενεργός Θετικό Κεφάλι Κοιλιά Κρίση Μέλλον Οικονομικά Παραλήπτης Παρόν Προβλήματα Φροντίδα Ανθοπωλείο Άντρας Αρειανός Διάλειμμα Ευνουχισμός Ιδρώτας Καρέκλα Κιθάρα Κοπή Κόρνα Λογαριασμός Παλαιά Πάλκο Πόρτα Ποτήρι Ταμπούρλο Τριαντάφυλλο Αντίθετο Αρλεκίνοι Δουλειά Θύελλες Κάβος Καιρός Μάνα Παλιάτσοι Πατέρας Πλόες Πόδια Πόλεμος Ποτάμι Ποταμόπλοια Πτήσεις Ρούχα Στολίδια Ψώνια Βερολίνο Εικόνες Εμφάνιση Επέτειος Μοναδικό Ξεχωριστή Οθόνη Προβολή Άση Δημητρουλοπούλου Eva Stylander Στάθης Πλώτας Παναγιώτης Θανασούλης Παναγιώτης Θεοφανόπουλος. Απιστία Κόλυβα Απόλαυση Γλωσσικό Διπλός Ελάττωμα Έξω Επιτυχία Ευχή Καινοτομία Κακός Καλός Κατευόδιο Κάτω Κούρεμα Κρασιά Κρυστάλλης Λάθος Λεξιλόγιο Λευτεριά Μέσα Νεολογισμός Νοηματικό Πάνω Παπαδιαμάντης Πλεονασμός Προκοπή Πρόοδος Πρόσημο Σιδεροκέφαλος Αποχρώσεις Μαύρο Bilikas Short Απόψε Κανείς Ξεκλείδωτο Πορτάκι Αρχάγγελος Καλλιμάρμαρο Μίκης Συγκίνηση Ασπρόμαυρη Βιογραφία Βλέμμα Βραχάκι Γελωτοποιός Γοργόνα Θλιμμένο Κάμερα Μικρή Μπαλκόνι Ναυαγός Ποδήλατο Χιλιόμετρα Havfrue Lille Αυλή Δίπατη Κουρελής Λήθη Μαλαματάς Μέθυσμένος Μνήμη Μονοκατοικία Μπουκάλι Ομπρέλα Σάββας Σιλουέτα Σπιτάκι Τουαλέτα Φίλη Fool Hill Sven Βασιλική Βασιλική Μπούζα Θεματοφύλακες Μπούζα Βόλος Κανάρια Κυριακή Λάρισα Όψεις του Φανταστικού Πολυχώρος Σάββατο Φουντούλης Ωδείο Καλαμάτα Bodega Γιώργο Εσένα Ζήσω Μπορώ Χωρίς. Γιώργος Βασιλείου Μάχη Σκληρή Cafe Γιάννης Αλεξίου Θέκλα Τσελεπή Στέλιος Ελληνιάδης Σίμος Κοκαβέσης Μουσική Γενιά Ζίμπρα Νίκος Παπάζογλου Πάτρα Πρωταπριλιάτικο Ψέμα Ghetto Noir Γκλίτσα Βιογραφικό Δηλητηρίαση Είδος Καθαρό Κάπα Λίρες Μάντρα Μισθός Περίφραξη Πρόβατα Σκωτία Τοίχος Τσοπάνης Φράχτης Φύκια Lighthouse North Orkney Ronaldsay Δεληβοριάς Σιδηρόπουλος Τριανταφυλλίδης John Lennon Bob Dylan Δρογώσης Καζούλλης Scorpions Caravel Marianne Faithful Walkabouts Robert Plant Ian Anderson Κόκκινος Βόγλης Βαλτινός Jethro Tull Στέλλα Κάλτσου Γιάννης Φώτου Σταμάτης Μαγουλάς Τούλα Ακρίβου Μιχάλης Σαρημανώλης London Greek Film Festival Odysseus Cosmocinema Awards Ένωση Ευαγγέλιο Ιερουσαλήμ Μόσχα Πιλάτος Πόντιος Σατανάς Σοβιετική Σταύρωση Φύση Azazello Behemoth Bulgakov Faithfull Faust Hella Jagger Koroviev Margarita Marianne Master Mikhail Mick Professor Woland Επιστροφή Κωνσταντοπούλου Πλεύση Κηλαηδόνης Λουκιανός Κηλαηδόνης Δύστυχες Πουτάνες Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες Χολέρα Δαιμόνια Χρονικό Προαναγγελθέντος Κοιμισμένα Κορίτσια Γιασουνάρι Καουαμπάτα Απίστευτη Θλιβερή Ιστορία Αθώα Ερέντιρα Άσπλαχνη Γιαγιά Πεδίον Άρεως 24 γράμματα Ελευθερίου Μάνος Μάνος Ελευθερίου Νέο Ψυχικό Νέο Ψυχικό Πεντάγωνο Τρέξιμο Περπάτημα Πατρικό Γείτονες Μετακόμιση Περισσός Ελίκη Κόκκινο Κρεμασμένος Λουκάνικο Λουτρό Μένανδρος Μένιος Μπύρα Νέα Νικόλ Ντους Ομελέτα Ορέστης Πανόραμα Παπαδάτος Παραμονή Πρωτοχρονιά Σαμπάνια Σαντορίνη Σμύρνη Σχοινί Χάρος Χατζηθωμάς Mojave 3 Εννέα Κολοκοτρώνη Νο. 9 Στυλάντερ Ευτυχισμένος Τυχερός Χαρούμενος Ωριμότητα Λιμάνι Πλοίο Ηλίας Λογοθέτης Ήρωας Τραίνο Τρένο Τρένα Θοδωρής Θοδωρής Παυλάκος Παυλάκος Strega Υπόλοιπα Βιβλία Εδώ Νο 9 2017 Year Καρό Belongs Daddy Get Heart Marilyn Monroe Want What Καταστροφή Κούφια Λιάνα Μπαλκόνια Πολυκατοικία Αγιος Ελευθέριος Jameson Ουΐσκι Μαίρη Σπαθί Ana Ana Moura Case Do Fadista Fado Fados Joni Joni Mitchell Mitchell Moura Sou Μασάζ Αεροπειρατεία Καφεδάκι Αεροσυνοδός Τενοντίτιδα Μασέρ Νεπάλ Καλάσνικοφ Σουτιέν Φούστα Κουκουλοφόρος Φερμουάρ Εντριβή Κύκλοι Ζύμωμα Χτυπήματα Άγγιγμα Έγκαυμα Ευφορία Πτήση Επιβίβαση Απογείωση Σπυρόπουλος Σπυριδούλα Μπάμπης Φλου Αναβλητικότητα User Manual Πιθανότητα Ενδιαφέρουσα Πόλη Πηγάδια Στόμιο Εξωτερικό Επικοινωνία Μόδα Εσωτερικό Επιφάνεια Αντικείμενα Κοσμήματα Νομίσματα Τέχνη Πίνακες Ζωγραφική Γλυπτά Μανιφέστα Επιστημονικά Περιοδικά Χωρητικότητα Jorge Bucai Πρόσκληση Αθηναίων Πολιτεία Οικογένεια Άνεση Ειδήμων Φάρμακα Αντίληψη Κτίρια Προδιαγραφή Υπάρχοντα Αξία Γείτονας Διάστημα Πλανήτης Προκατάληψη Εισόδημα Ηθική Κέρδη Τρόφιμα Διατροφή Τέσσερα Αντέχεις Βυθίζομαι Μαζί Αλλεργικοί Πατρίδα Blame Irish Φιλοσοφία Νίκος Ζωιόπουλος Νίκος Χατζόπουλος Δράμα Βραβείο Φρικιό Λαμόγιο Υπάλληλος 1993 Σενάριο Τάκης Βενετσανάκος Σκηνικά ΚοστούμιαΕπίσημοι αναγνώστες (3)
Τα παρακάτω μέλη ενημερώνονται κάθε φορά που ανανεώνεται το blogΓίνε επίσημος αναγνώστης!

Πρόσφατα...
Δημοφιλέστερα...
Αρχείο...

Linkstemplate design: Jorge