Οι ψίθυροι των πεθαμένων ονείρων
Μουσικολογο(α)τεχνία
25 Νοεμβρίου 2023, 07:57
Συγχαρητήρια εκεί που αξίζουν


Την Τετάρτη 22/11/2023, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου του Θανάση Γιώγλου "Σταύρος Κουγιουμτζής: Άσε με πάλι να σου πω...".
Μίλησαν η Αιμιλία Κουγιουμτζή, ο Γιώργος Νταλάρας, ο Γιώργος Ανδρέου, ακούσαμε τραγούδια του Κουγιουμτζή από τον Γεράσιμο Ανδρεάτο και όχι μόνο, αλλά αυτό που έχει περισσότερη σημασία είναι το ίδιο το βιβλίο που περιέχει έναν θησαυρό πληροφοριών χάρη στο μεράκι του συγγραφέα που αφιέρωσε πολλά χρόνια για τη συλλογή όλων αυτών των στοιχείων.
Προσωπικά, από τη μεριά μου, χαίρομαι που έβαλα ένα μικρό λιθαράκι σ' αυτό και τον ευχαριστώ πολύ.
Στη φωτογραφία φαίνεται ένα απόσπασμα από συνέντευξη στο MusicHeaven. Το MusicHeaven αναφέρεται δύο φορές τουλάχιστον στο βιβλίο (ακόμα δεν το διάβασα όλο). Σε μία τόσο σημαντική κατάθεση ψυχής από τον Θανάση Γιώγλου και για έναν τόσο σημαντικό συνθέτη, οποιαδήποτε αναφορά -σε μένα ή στο MusicHeaven δεν έχει σημασία- είναι παράσημο, είναι καταξίωση, ιδιαίτερα λαμβάνοντας υπόψη ότι αυτή η πολύχρονη έρευνα και συλλογή στοιχείων και πληροφοριών είναι υπερπολύτιμη για την καταγραφή της ιστορίας του ελληνικού τραγουδιού, για την οποία -δυστυχώς- δεν είμαστε και πολλοί στον χώρο.
Του το είπα και του ίδιου, ότι μακάρι να υπήρχανε πολλοί σαν αυτόν που να είχανε το ίδιο μεράκι.
Συγχαρητήρια, λοιπόν, και καλοτάξιδο!

3 σχόλια - Στείλε Σχόλιο

jorge (26.11.2023)
Κωνσταντίνε, ήσουν κι εσύ εκεί;
CHE (26.11.2023)
Ήμουν για λίγο, άλλωστε έτσι πήρα και το βιβλίο. Απλά επειδή έχω πολύ πρωινό ωράριο εργασίας (07:00-15:00) και πρέπει καθημερινά να σηκώνομαι κατά τις... 05:00, δεν μπορούσα να παρακολουθήσω την εκδήλωση μέχρι τέλους. Πάντως είχε πολύ κόσμο. Και το βιβλίο συγκλονιστικό!
jorge (27.11.2023)
Παραλίγο να τα πούμε λοιπόν, ήμουν λίγο πίσω από το τραπέζι του "θείου"! Τρομερή βραδιά, αξέχαστη. Και ναι, μας αναφέρει ο Θανάσης Γιώγλου και αυτό ήταν και για μένα έκπληξη, αλλά και καμάρι. Είναι σημαντικό, ένα κομμάτι της ιστορίας που γράφεται στα βιβλία να έχει αναφορά στη δουλειά σου, γιατί ενώ το internet έχει μια διάρκεια ζωής, το βιβλίο είναι και θα είναι εκεί. Εύγε Κωνσταντίνε!

Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να έχετε συνδεθεί ως μέλος. Πατήστε εδώ για να συνδεθείτε ή εδώ για να εγγραφείτε.

Επιστροφή στο blog
Συγγραφέας
che
Κωνσταντίνος Παυλικιάνης
Διοικητικό-Οικονομικό Στέλεχος
από ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ


Περί Blog
blogs.musicheaven.gr/che

Tags

Ποίημα στίχοι Στίχοι ποίηση τραγούδι μουσικήΕπίσημοι αναγνώστες (1)
Τα παρακάτω μέλη ενημερώνονται κάθε φορά που ανανεώνεται το blogΓίνε επίσημος αναγνώστης!

Πρόσφατα...
Δημοφιλέστερα...
Αρχείο...

Links